Klm huisjes app android

Klm-huisjes-app-android-featured.jpg

Uw collectie KLM-huisjes op de iPhone

Ze zijn bekend bij veel reizigers: de KLM-huisjes. Het zijn echte collectors items en een fenomeen onder business class passagiers. Bent u ook verwoed verzamelaar? Dankzij de iPhone-applicatie ‘KLM Houses’ heeft u uw collectie én de ontbrekende exemplaren voortaan overzichtelijk bij elkaar.

Vlak voor de landing worden ze uitgedeeld in de World Business Class: de KLM-huisjes. Haastig halen passagiers verfrommelde velletjes papier tevoorschijn waarop staat welke huisjes nog ontbreken in de collectie. Het was een cabin attendant van KLM die met het idee kwam voor de iPhone- app. Dat zou een hoop ingewikkelde toestanden met verloren briefjes en onderhandelingen schelen.

Ontbrekende huisjes
Eind mei lanceerde KLM de applicatie: KLM Houses. Met dit programmaatje, speciaal ontwikkeld voor de iPhone, heeft u een overzicht van alle, inmiddels negentig, KLM-huisjes. U kunt aanvinken welke huisjes u al in de collectie heeft en welke nog ontbreken. U kunt de ontbrekende huisjes zelfs ranken, zodat het meest begerenswaardige huisje bovenaan het wensenlijstje staat. Voor de applicatie heeft u geen internetverbinding nodig, dus aan boord heeft u alle informatie bij de hand.

Achtergrondinformatie
KLM Houses bevat een overzicht van alle tot nu toe uitgebrachte KLM-huisjes, met per huisje extra informatie. Bijvoorbeeld over het bouwjaar, wie het heeft gebouwd en wat de functie in de loop der jaren is geweest. De huisjes zijn ook geplot in Google Maps, zodat u kunt zien waar de echte huizen staan. Dit is de enige functie waar u wel internet voor nodig heeft.

Voor Apple-gebruikers
Er zal voortaan elk jaar rond 7 oktober een nieuwe versie van KLM Houses worden uitgegeven. Voorlopig is de applicatie alleen bruikbaar op de iPhone, de iPad en de iPod Touch (2G, 3G en 3Gs). Er zijn plannen om de app ook geschikt te maken voor Google-platform Android, maar het is nog niet duidelijk wanneer deze versie klaar zal zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>